Ännu mer.

Hann även med en liten runda på stan trots all den stress som är igång nu.

Köpte mig en tröja, 2 linnen, spraydeo, 1 ring, silver manikyrpenna och ögonfransböjare.
Bjuder även på en bild denna vackra dag!




Tröjan jag köpte, man ser visserligen inte så mycket men ändå!

Love.

Revy, revy, revy...

Dessa revytider alltså, detta är stressigt om något! En massa rep som ska hinnas samtidigt som man ska hinna göra andra saker också. Därför har jag bestämt mig för att lägga ner mina 30 dagar tills vidare. Vem vet, kanske fortsätter igen någon gång.
Tänkte då nu passa på att göra reklam för årets nyårsrevy som heter "Kallt Men Vackert", den går 1-5 januari på folkets hus i Kiruna. Det finns fortfarande fina platser kvar så jag rekomenderar er både till att gå på revyn och att köpa biljetter så snabbt som möjligt i så fall! Ni kommer verkligen inte ångra er, jag lovar!
Men nu ska jag sova så att man orkar med mer rep. Puss och kram så ses vi kanske på föreställningarna då.

Love.


Dag 07 – Den här veckan

Den här veckan har varit grymt stressig. Massa julklappar som ska köpas, hus som ska städas och pyntas. Gran som ska huggas och tas in. Systrar som ska ha någonstans att bo. Och mitt i all julstress så försöker man desperat att få fram julkänslan som gömt sig. Asså jag orkar inte skriva dag 7, förlååååt men är mitt uppe i att leta min julkänsla och samtidigt hålla inne all stress. Det är ju trots allt julafton imorgon, är det verkligen sant?

Love.

Dag 06 – Ett minne

Ett minne jag har svårt att glömma är en speciell sommar i Norge. Sista sommaren med Axel. Jag vet inte varför just den sommaren är svårast att glömma, det var liksom inget speciellt egentligen. Han hade flyttat till en typ lägenhet nära ålderdomshemmet och han var inte så frisk. Jag kommer ihåg att jag sov bredvid farmor i en såndär säng som formar sig efter kroppen.
Varje morgon gick jag en sväng med farmor, gick till bäcken som förut brusat i mitt fönster men nu låg lite längre bort. Vi gick förbi huset jag spenderat mina somrar i förut, där hade nu en barnfamilj flyttat in. Jag hatade den familjen, varför skulle dom få vara där men inte jag? Det där huset som varit mitt favoritställe av alla ställen i hela världen. Dit jag längtade på somrarna.
Efter vi gått förbi där gick vi tillbaka och plockade ibland blåklockor efter vägen. Till frukost åt vi alltid hembakat bröd med sylt på. Och till middag åt vi oftast egenfångad fisk.
Det är sådana somrar jag vill ha tillbaka, jag vill ha tillbaka det där huset jag växte upp i, flakmopeden jag älskade att åka på, kvällarna då jag spelade tennis med farfar eller lekte med vattenslangen medans pappa hängde tvätt. Jag saknar att få höra hans dova, rispiga och lite otydliga röst. Jag saknar att få se han stå vid diskbänken och rensa fisk.
Jag måste nog kanske säga att mitt starkaste minne är Axel. Han betydde otroligt mycket för mig och det spelar ingen roll hur mycket du letar. Du finner aldrig en person som hade så mycket kämpaglöd i sig som han hade, han höll ut till sista sekunden, sista andetaget..

Love.

Dag 05 - Det här lyssnar jag på

Förlåt att det blivit lite uppehåll, har inte haft tid att blogga nu under julstressen. Men här kommer i alla fall dag 5.


Jag lyssnar på allt mellan himmel och jord. Musiken jag väljer att lyssna på beror ofta på vilket humör jag är på.

Depp = lugna depp låtar
Överglad = fartfulla dunkadunka låtar
Sådär lagomt glad = oftast blir det indie rock men också annat (texten är väldigt viktigt vid detta humör)
Arg = allt som låter!

Då vet ni ungefär vad jag lyssnar på, ska nu fixa mig och sedan kila iväg till skolan.

Love.

dunkdunkdunk

musiken dunkar för fullt här i huset! snart blir det att fara till TT för sångrep till nyårsrevyn sen är det teater rep på folkan! nå men nu ska jag ta och fortsätta dunka min sköna musik..

justnu: Nneka - Heartneat

"blood blood blood blood blood blood blood blood blood blood blood blood blood is rushing!"


justdet, Laikka blir ett helt år idag! Lilla gumman växer upp så fort! :')
bjuder på en bild också (fotad av Fanny Bergsten)


Love.


Dag 04 – Min första pojkvän någonsin

Min första pojkvän var på mellanstadiet och det varade i typ 1 dag! Först hade jag svarat nej på hans fråga men sen ångrade jag mig och skrev att jag visst ville på en lapp. Sen var det inge mer med det, jag gick hem från skolan och tänkte knappt på det. Sen dagen efter så bad jag min kompis göra slut med honom åt mig.

Finns inte så mycket mer att säga om den saken..^^

Love.


Julklappsshopping!

Nu blir det att fara ut och köpa julklappar med Elin och Ida. Har massa finfina idéer om vad jag ska köpa. Dock äger jag inte så mycket pengar så jag får försöka hitta billiga saker! Plus att vi har en sådan tradition i min familj att vi köper en present för 50kr var som ska passa alla så lottar vi ut de sen. Så då gick 50kr sådär snabbt på den julklappen också. Nåja, nu är nog tjejerna snart här utanför så ska ta och kila.


Bjuder på en sjukt snygg bild på Ida ;)

Och även en på Elin!

Love.


Dag 03- Mina föräldrar

Mina föräldrar då..
 
Vi börjar med min käraste mor; Elisabeth Danielsson Holmberg. Liten, rund och go som jag brukar säga. Är för det mesta allvarlig, händer någon gång ibland att hon kan skämta till det lite. Men det är inte ofta! Ofta väldigt glad och trevlig mot alla hon möter. Har ett gott hjärta men en väldig otur. Alltid är det något som gör henne dålig. Jag bor mest hos henne, 2 veckor sedan 1 vecka hos min far. Vi bor i en liten lägenhet på hantverkaregatan. Tilsammans med oss bor också Patrick Engström Holmberg, som varit min mammas man i 5-6 år. Är inte helt hundra på vilket. Han har alltid stöttat mig inom musiken och varit stenhård, bott med oss sedan jag var 6 år gammal bara.

Sen kan vi fortsätta med far min. Björn Lavring. En riktig skojare! Vickar alltid på rumpan och visslar någon glad melodi när han lagar den supergoda maten som vi bjuds på varje dag. Han jobbar som många andra i gruvan men han borde satsa på att bli kock! Jag lovar, har du en gång ätit min pappas mat så förstår du vad jag menar. Naturbegåvning! Det är härifrån jag har fått min stojjiga sida. Pappa har nämnligen alltid något bus på gång, antingen står han bakom dörren och ska skrämma en eller så har han gjort kanintänder av papper och skuttar runt i huset. Med oss i ett fint hus på dalvägen bor också Ann-Helen och Fanny Bergsten. Hehe, roligt med två Fanny i familjen. Det lustiga är att vi hör skillnad på vilken Fanny dom ropar på ;)

Nej hoff nu orkar jag inge mer, det här får duga!

Love.


Dag 02- musiken

Musiken för mig är väldigt viktigt. Jag har musiker överallt i min släkt och alla är så otroligt stöttande och vill verkligen att jag satsar hårt. Jag har sjungit ända sen jag föddes, mamma brukar säga att jag sjöng mitt skrik när jag grät. Jag sjöng hela tiden hemma och mamma försökte få mig att uppträda men jag vägrade. Jag har hatat att stå på scen förut. Första gången var för ungefär 2 år sedan, på nyårsafton. Jag var på bröllopsfest och jag och en kompis kom på att vi ville sjunga för dom tillsammans. När vi kollade igenom häftet som trubadurerna hade så hittade jag även en låt som jag kände mig tvungen att uppträda själv med. Så där stod jag, inför 100 glada och förväntansfuööa personer. Var jag nervös? OHJA! Men det gick bra och jag fick tusentals komplimanger och kände mig jätte stolt över att jag vågat.

Så, det var alltså första gången. Sen började jag sjunga i ett band för ganska precis ett år sen och vi har haft ungefär 15 spelningar. Tror till och med vi har haft fler. Vi fick pris för årets rockband på TT-awards för ngn vecka sen, då blev man rätt glad!

Förutom att jag sjunger i ett band så spelar jag även väldigt mycket synth men också gitarr. Jag har tagit några få pianolektioner men har lärt mig det mesta själv. Gitarren har jag lärt mig hemma genom att sitta med ett ackordpapper framför mig och pluggat in. Jag har fortfarande problem med vissa ackord men jag fingerplockar nästan bara ändå så ;)

Det var lite om musiken det.

Love.


Dag 01- Vem är jag?

Mitt namn är Fanny Charlotte Danielsson Lavring. Är 15 år och bor i vinterparadiset Kiruna, underbart va? Jag lever för musik. I musikensvärld är allt tillåtet, inget kan sätta stopp för dina drömmar och fantasier. Själv sjunger jag i ett band som heter Strange Ideals, besök gärna vår sida på myspace www.myspace.com/strangeideals ;) Mina föräldrar är skilda och jag bor mest hos min mamma och hennes man i en liten lägenhet på stan. Men bor så klart även hos min käre far, hans tjej och min bonussyster Fanny (Frida bor även där ibland)  på lompis området i ett fint hus med en knäpp hund och två underbara katter! Har även då tre riktiga syskon; Maria 22 Kiruna, Veronica 26 Luleå och Jennie 34 Eskilstuna. Som nu ser så är min släkt lite utspridd över Sverige, men även över andra länder. Är nämnligen halvnorsk, litelite finsk och resten svensk då. 

Nej, det får ni nöja er med! Nu tar jag och skapar lite musik.

Love.


resultat!

mammas resultat!





Love.

30 dagar

Matilda gav mig en wunderbahr idé idag! Blir nog att köra 30 dagar på min blogg med. Hoppas du inte har något emot det vännen (a)

Nåja, det här kommer ni få läsa om:

Dag 01 – Vem är jag?
Dag 02 – Musiken. 
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Min första pojkvän någonsin.
Dag 05 – Det här lyssnar jag på
Dag 06 – Ett minne.
Dag 07 – Den här veckan.
Dag 08 – Vänner
Dag 09 – Vad blir det för mat?
Dag 10 – Humöret idag.
Dag 11 – Min förebild
Dag 12 – 5 saker du inte vet om mig
Dag 13 – Dagens top 10
Dag 14 – Mina dåliga & bra sidor
Dag 15 – Mina drömmar 
Dag 16 – I min handväska..
Dag 17 – Dagens outfit!
Dag 18 – Husdjuren
Dag 19 – Frågestund!
Dag 20 – Hemma hos mig
Dag 21 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 22 – Inom ett år
Dag 23 – Min högsta önskan.
Dag 24 – Detta ångrar jag.
Dag 25 – Den här månaden.
Dag 26 – Mina rädslor. 
Dag 27 – Det här är jag bra på.
Dag 28 – Min pojkvän.
Dag 29 – Min favoritplats. 
Dag 30 – Saker jag saknar.

Love.


pepparkakshus i bitar

Nej jag orkar faktiskt inte beskriva hur det gick med pepparkakshuset...
Kan säga att det inte blev så mycket kvar av det delar var för små, allt gick sönder, det smälta sockret stelnade för fort osv. Slutade med att mamma fick rycka in och göra något påhittigt med det som var kvar, får se hur det går! Bloggar igen senare.

Love.

en doft av pepparkakor och stämsång

For ut med Sara och letade pepparkakshusdelar, det fanns varken på östlunds eller konsum så då gjorde vi egna delar.. vilket kanske inte gick så där super men det gick i alla fall! När sista plåten var i ugnen kom man på att man hade solo sång träning på TT med nyårsrevyn. Fort upp med telefonen och ringde Julia samtidigt som man försökte ta ut plåten.

Delar fråm vårat fina, obyggda hus!

Stressigt iväg till TT för medlemsmöte (som tydligen också var då) blev det och sedan sångträning.

Ja, på tal om sjungandet. Det gick åt renaste helvete! Låten var alldeles för hög för min röst och det var i princip omöjligt att nå det toner som behövdes. Julia klarade det så klart gallant med sin fina sjungande stämma, bra gjort tjejen! Stämmorna som kören kör är också undebart fina, man blir helt förtrollad!

Blev lite förvirrande inlägg idag hehe, men är inte så klar i skallen just nu ;)
Nåja, ska ta och gosa ner mig i min sköna kudde.

Love.


Lucia..

Vaknade upp kl 05.00 hos en viss kemling. Yiess, redan här hör man att det är en bra start på en luciamorgon! Stiger upp och käkar frulle och fixar sedan Elins hår som tar timmar! När man sedan ska be henne fixa mitt hår så gnäller hon på att hon inte har sminkat sig, så man får göra allt själv. Nåja, man står ut! Sedan bär det av kl 07.20 till skolan för förberedelser inför luciatågen.

Luciatåg 1: Börjar fint, men slutar i kaos då alla glömmer texter och sjunger fel låt osv.

Luciatåg 2: En låt borttagen. Tåget börjar fint men något saknas... Aah, det är lucia..hon har tappat kronan. Eller ja, hon tog av den då det droppade allt för mycket stearin i hennes hår. Heheh, stackars hanna!


Stort tack till fanny bergenstein! som ville vara så snäll och fixa min blogg, nu kanske man äntligen kommer igång med bloggandet :)

Love.

hihi

Fanny bergsten är bäst!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0